Ekologiset, Vegaaniystävälliset Vaatebrändit, Joista Sinun Tulisi Tietää

kesäkuu 15, 2019

Haluaisitko ostaa mieluiten ekologisia vaatteita, joiden valmistukseen ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita?

Niiden valikoima voi aluksi näyttää suppealta, mutta niitä on! Yhä useampi vaatevalmistaja on siirtynyt ekologisempaan ajattelutapaan ja ekologisuus on siirtymässä yhä useammalle alalle. Meistä jokaisella on mahdollisuus valita vastuullisia tuotteita, jotka eivät ole valmistusprosessiensa aikana tehneet hallaa niin eläimille kuin luonnollekaan. Tässä muutamia ehdotuksia ekologisista ja vastuullisista valinnoista, jotka kannattaa katsastaa läpi.

Suomalaisia ekologisia vaatebrändejä

NOSH on suosittu suomalainen vaatemerkki. Vaatteita myydään naisille ja lapsille ja materiaalina käytetään laadukasta luomupuuvillaa. Laadunvalvonta ulottuu kaikkiin vaatteissa käytettäviin materiaaleihin, kuten nappeihin ja vetoketjuihin sekä printteihin. Ekologisen materiaalin lisäksi brändin vahvuuksiin kuuluu se, että vaatteet valmistetaan aina vastuullisesti Euroopan alueella. Mutta mitä kaikkea muuta NOSHiin kuuluu? Yritys lanseerasi vuonna 2013 oman vaatekutsut-konseptin Kotikutsut ovatkin ehkä monelle tuttuja ja NOSH-vaatekutsujen avulla vaatteita voidaan esitellä asiakkaille suoraan heidän kotonaan. Vaate-esittelijän voit tavata erilaisissa tapahtumissa tai silloin tällöin vaikkapa MLL:n perhekahviloissa.

NOSH on brändinä iloinen ja positiivinen ja se jää ihmisten mieleen. Nykymaailmassa arvostetaan sellaista vaatebrändiä, joka erottuu joukosta ja joka rohkeasti ottaa asiakseen olla osana tekemässä ympäristölle hyvää. NOSH on tällainen ja sen pitkäikäisiä vaatteita on ilo pitää.

Toinen eettisiä vaatteita valmistava yritys on Karmashop. Se on ensimmäinen muotialan yritys maailmassa, jolle on myönnetty luomu- ja reilun kaupan sertifikaatti. Yrityksestä tekee mielenkiintoisen ja ennenkaikkea luotettavan sen läpinäkyvyys ja se, että yrityksellä on tapana viestiä suomalaisille, mitä valmistusmaissa tapahtuu. Yrityksen perustajat vierailevatkin silloin tällöin tuotteiden valmistusmaassa Intiassa ja tällöin kuulumiset kerrotaan myös asiakkaille. 

Vegaanisia kenkiä ja muita tuotteita

Tiesitkö, että on olemassa vegaanisia kenkiä? Kenkiin käytetään usein eläinperäisiä materiaaleja, kuten nahkaa ja mokkaa, mutta niitäkin voidaan välttää. On nimittäin olemassa kenkiä valmistavia yrityksiä, jotka eivät käytä kenkien valmistamiseen lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita. Yksi vegaanisia kenkiä valmistava yritys on Helsingistä käsin toimiva Heluna Shop. Jo verkkosivuille saavuttaessa kävijä huomaa liikkeen olevan 100% vegaaninen. Kenkävalikoima on laajempi kuin osaat kuvitellakaan ja tarjolla on kenkiä saapikkaista sandaaleihin. Muita Heluna Shopin tuotteita ovat mm. vaatteet, vyöt, käsineet ja laukut. Erikoisena tuotteena mm. vegaaniset ylioppilaslakit. Vaikka Heluna Shopilla on myymälä Helsingissä, onnistuu tuotteiden tilaaminen myös heidän verkkosivujensa kautta.Ethical Wares on täysin vegaaninen yritys, joka ottaa eläinten lisäksi huomioon myös ympäristön. Yrityksen valikoimiin kuuluu vastuullisesti valmistettuja vaatteita, joiden hinta ei päätä huimaa. Yrityksen myymien tuotteiden valmistusolosuhteita valvotaan ja halutaan pitää huolta siitä, että työntekijöillä on hyvät työolosuhteet. Tuotteita toimitetaan myös Suomeen eikä pienille tilauksille koidu kovin suuria postikuluja. Ethical Wares on mukana tukemassa uhanalaisen tiikerin säilyttämistä.

Turkittomia vaatevalmistajia

Moni yritys on sitoutunut olemaan käyttämättä turkiksia tai aitoja turkissomisteita vaatteissaan. Tähän sitoutuneet yritykset on rekisteröity kansainväliselle Fur Free Retailer -merkintäjärjestelmään. Näin kuluttajat voivat tarkistaa, kuuluuko tietty yritys kyseiseen listaan. Suomalaistenkin suosimista yrityksistä esimerkiksi Cellbes, Armani, Eastpak ja Anne-Mari Pahkala kuuluvat kyseiseen listaan.

Turkittomia vaatevalmistajia

Anne-Mari Pahkala on yksi suomalaisten artistienkin suosimista vaatesuunnittelijoista. Hän saa inspiraationsa mm. luonnosta ja hänen luomuksissaan onkin käytetty jopa merestä kerättyä muovijätettä. Hänen omintakeiseen tyyliinsä kuuluvat kirkkaat värit ja huomiota herättävät kontrastit. Mm. Saara Aalto on valinnut Pahkalan suunnittelijakseen ja Pahkala vastasikin Aallon Hartwall Arenalla pidetyn “In My Wildest Dreams” -show’n koko puvustuksesta.