Siisti Pukeutuminen

joulukuu 23, 2018

Vaikka joskus tekisi mieli vain pukeutua ryysyihin ja peittää itsensä lempi kankaillansa, on silti mahdollista pukeutua siististi ja mukavasti samaan aikaan. Se vaatii vain hieman laadukkaampia kankaita ja vaatteita ja ei siltikään varmasti vie talouttasi perikatoon. Siististä pukeutumisesta kun on kuitenkin paljon elämässä hyötyä, sillä se, vaikka valitettavaakin on, vaikuttaa paljon siihen, miten muut ihmiset sinuun suhtautuvat ja miten he sinut näkevät.

Pukeutumisen perusteita

Yksi isoimpia asioita, joka tekee pukeutumisesta epäsiistiä, on se, että kankaat ja materiaalit ovat nuhjaantuneita. Toinen asia on se, että ne ovat likaisia. Ja kolmas on se, että ne ovat ryppyisiä. Laadukas nukan poistaja, helppo käyttöinen käsikäyttöinen höyry silitin ja pyykkäämiseen laadukkaat ainekset ovat avainsanoja tähän asiaan. Oikeanlaisen käsittelyn ansiosta vaatteista tulee kuin uusia. Nukkapoistajalla voidaan siis esimerkiksi huppareista tai muista vanhemmista vaatteista ja takeista ja vaikkapa sukkahousuistakin poistaa nukkaantuneet osuudet vaarattomasti. Se vaatii paljon aikaa, jos vaate on kovin nukkainen, mutta muuttaa radikaalisesti vaatteen ulkonäköä parempaan suuntaan. Nukka poistaja ei ole kallis sijoitus ja niitä saa hyvin varustelluista kaupoista ja elektroniikkaan keskittyneistä kaupoista. Nukkapoistajaa kutsutaan myös nimellä nypynpoistaja. Höyrysilittimiä on monenlaisia ja kannattaa panostaa sellaiseen muutaman kymmenen euron verran enemmän, jolla saa silitettyä niin pystysuorassa kuin vaakatasossakin. Silloin niin petivaatteet, verhot kuin housut ja henkarissa roikkuvat mekotkin saavat uuden ulkonäön helposti ja kätevästi. Höyrysilitin isketään seinään kiinni ja se täytetään vedellä. Sen jälkeen sitä kuljetetaan kankaalla hiljalleen silittäen rypyt mennessään höyryn avulla. Se myös poistaa epämukavia hajuja kankaista ja sopii myös kankaille, jotka eivät silitystä normaalisti kestä. Se tekee villavaatteista ihanan ilmavia ja muun muassa villakangastakille se tekee todella hyvää. Raikas höyrypesu ja silitys noin alle viiteen minuuttiin. Pesuaineista yksi kaikkein paras ja kätevin vieläkin tänäkin päivänä on sappisaippua. Sappisaippualla saadaan tahrat kuin tahrat hinkattua pois jopa herkistä kankaista. Sillä saadaan niin kuivuneet kuin pinttyneet isotkin likatahrat häivytettyä. Se on luonnollista ja riittoisaa ja edullista ja sitä saa lähes jokaisesta ruokakaupasta. Se sopii laukkuihin ja kenkiin ja kaikenlaisille materiaaleille. Se voi pelastaa lempi mekkosi. Sen lisäksi valkaisevat aineet kannattaa pitää kotona sillä joskus huomaa paidan tai vaalean mekon olevan kellertävä tai harmahtava. Pesemällä sen epäsäännöllisesti valkaisevalla pesuaineella saadaan uutta hohtoa valkoiseen vaatteeseen. Sitä ei kuitenkaan kannata käyttää joka pesussa, sillä se on raju käsittely joka ikinen kerta vaatteelle ja syövyttää sitä hieman. Sen sopivuus kaikille kankaille ei ole paras mahdollinen, joten kannattaa katsoa ohjeista ensin, onko kangas valkaisuun soveltuva vai ei.

Istuvuus

Jos omistat aivan ihan mekon, joka on laadukasta kangasta ja upea, mutta se ei esimerkiksi istu lantion tai vyötärön kohdalta, näyttää se heti epämukavalta tai epäsiistiltä päälläsi. Mene ja ompele se sopivaksi pukuompelijalle tai myy tai kierrätä se kirpputorilla. Istuvuus on tärkeää niin sen mukaan, miltä vaate näyttää kuin myös oman mukavuuden takia. Vaate ei ole kaunis, vaikka kangas ja henkarissa se näyttäisikin aivan upealta, jos se vaan ei sinulle istu päälle. Joskus vaatteista on osattava luopua, jos ne eivät esimerkiksi sovi minkään muun vaatteesi kanssa yhteen ja sinulla ei ole siihen sopivia asusteita. Joskus vaatteesta pitää luopua istuvuuden takia ja joskus vain jokin väri tai malli ei sovi vartaloosi tai ihonväriisi tai hiuksiesi väriin. Silloin kierrättäminen kannattaa ja voit löytääkin uusia upeita vaatteita samalla kierrätys reissulla läheiseen kierrätyskeskukseen!